Minibus Hire Leeds Minibus Hire York Minibus Hire Liverpool MiniBus Hire Minibus Hire Manchester Minibus Hire Newcastle National Minibus Hire Minibus Hire wakefield
Anri Sala riimagjinon veprën e Mozart: skulpturë dhe tingull - Kercova.info

Anri Sala riimagjinon veprën e Mozart: skulpturë dhe tingull

0

Mozart do të riimagjinohet në një vendosje skulpturore në observatorin Hill në Sidnej. Në edicionin e saj të 33-të, në “Kaldor Public Art Project”, artisti shqiptar me njohje ndërkombëtare do të prezantojë “The Last Resort”, një gërshetim i skulpturës me tingullin dhe përfaqëson herën e parë që Anri Sala ka krijuar një vepër të madhe për audiencën australiane.

Për herë të parë Mozart do të riimagjinohet në një vendosje skulpturore në observatorin Hill në Sidnej. Në edicionin e saj të 33-të, në “Kaldor Public Art Project”, artisti shqiptar me njohje ndërkombëtare do të prezantojë “The Last Resort” një instalim botëror, nga Anri Sala e quajtur nga revista “Arts” si një artist francez. Duke u nisur nga Observatori Hill, vepra e artit, duke përfshirë programet e lira publike, do të zgjasë më shumë se tre javë nga data 13 tetor deri më 5 nëntor 2017. Instalimi i Anri Sala është një gërshetim i skulpturës me tingullin dhe përfaqëson herën e parë që artisti ka krijuar një vepër të madhe për audiencën australiane.

“Dua ta imagjinoj si një udhëtim imagjinar përmes erës, valëve dhe rrymave të ujit të deteve të larta se si do të ndikonte në një kryevepër muzikore të epokës së Iluminizmit”, tha Anri Sala, duke folur për “The Last Resort”.

Vepra “Koncerti për klarinetë” e W. A. Mozart, do të transformohet në veprën e artit të Salës, duke shtuar e riimagjinuar pjesët kanonike të muzikës.

“Çfarë do të bëhej në “Koncertin për klarinetë” të Mozartit nëse duhej të notonte dhe të dilte si një mesazh nga shishja, derisa të dilte në breg pas happy wheels një udhëtimi të gjatë?”

Vizitorët e artit do të hapen nën një ansambël që pengon gravitetin e kazanëve të ndërtuar me porosi, për të përjetuar përgjigjen e tyre ritmike, drejtpërdrejtë ndaj një interpretimi bashkëkohor të koncertit të Mozartit.

I ndikuar nga modelet e erës së një udhëtimi historik detar, ky dialog muzikor ngjall marrëdhënien midis zërit, vendit, kohës dhe historisë. “Anri është artisti më intelektual që kam takuar ndonjëherë dhe sigurisht një nga artistët bashkëkohorë kryesorë në botë”, tha John Kaldor, Drejtor i Projekteve të Artit Publik Kaldor.

Të paraqitur si pjesë e instalimit të The Last Resort, do të jenë programe të shumta ku do përfshihen biseda dhe diskutimet nga panele të ndryshme, ku folës i posaçëm pritet të jetë edhe Anri Sala, ku në to do të shqyrtohen tema të emigracionit, udhëtimet, fuqia komunikuese e muzikës dhe marrëdhëniet midis zërit, vendit dhe kohës.

Share.

Leave A Reply

Copyright © 2014 Kercova.info | Powered by AlbHosting.com