Minibus Hire Leeds Minibus Hire York Minibus Hire Liverpool MiniBus Hire Minibus Hire Manchester Minibus Hire Newcastle National Minibus Hire Minibus Hire wakefield
Kush ishte atdhetari, Sali Ramadani – Kërçova?! Diplomoi në Zagreb, bashkëpunoi me Enver Hadrin! - Kercova.info

Kush ishte atdhetari, Sali Ramadani – Kërçova?! Diplomoi në Zagreb, bashkëpunoi me Enver Hadrin!

0

Shkruan: Gafurr Adili

Ne pamundesi per ta trajtuar ne hollesi gjithe jeten dhe vepren e lavdishme te atdhetarit te mirenjohur nga Greshnica e Kerçoves, per çka edhe kerkoj ndjese, vendosa te shkruaj vetem per disa nga ato ngjarje qe une i dij per Bacen Sali Ramadani – Kerçova, s’i vijon:
– Ky veprim patriotik, s’i deputet i Parlamentit te FYROM-it (ne v. 1997), ishte kulmi i veprimtarise patriotike, te filluar qe ne rinine e Tij;
– Ne vitet 60-te, posa e perfundon Fak. Juridik ne Universitetin e Zagrebit, ishte denuar me burgim te rende nga ish regjimi jugo-sllav dhe, i cilesuar s’i “nacionalist” e “irredentist” i ishte ndaluar te punonte ne Kerçove, per çka ishte detyruar te largohej nga Kerçova dhe te jetonte e te punonte ne Prishtine;
– Ne vitin 1988 detyrohet te largohet edhe nga Prishtina dhe te vendoset e te veproje ne Koln te Gjermanise, ku njihet e bashkevepron me Heroin Enver Hadri;
– Gjate kesaj periudhe, nga viti 1988 dhe deri kur u rikthy ne Kerçove dhe u zgjodh edhe deputet i Parlamentit te FYROM-it, ku e beri edhe kete akt heroik (shih ne foto),
Baca Sali Ramadani-Kerçova, se bashku me Heroin Enver Hadri, bashkepunuan me KKIOB (Komitet per Informim te Opinionit Boteror) ne Gjermani, me ne krye veprimtarin Sabri Duraku;
– Gjate kesaj periudhe (1988-1990) une isha Sekretar i Pergjithshem i KKIOB dhe kam patur fatin dhe nderin e madh qe, keta dy veprimtare, Heroin Enver Hadri dhe Bacen Sali Ramadani-Kerçova t’i kesha bashkeveprimtare te kauzes kombetare shqiptare.

Lavdi jeta dhe vepra e ndritur e
Heroit Enver Hadri dhe e
Baces Sali Ramadani – Kerçova!

Share.

Leave A Reply

Copyright © 2014 Kercova.info | Powered by AlbHosting.com