Minibus Hire Leeds Minibus Hire York Minibus Hire Liverpool MiniBus Hire Minibus Hire Manchester Minibus Hire Newcastle National Minibus Hire Minibus Hire wakefield
Pas vizitës në kantieret e Gjirokastrës, Moikom Zeqo tërhiqet nga kritikat. Vlerëson punën e Mirela Kumbaros - Kercova.info

Pas vizitës në kantieret e Gjirokastrës, Moikom Zeqo tërhiqet nga kritikat. Vlerëson punën e Mirela Kumbaros

0
Email

Deri para pak ditësh studiuesi Moikom Zeqo ishte një prej kritikëve të ministres së Kulturës, Mirela Kumbaro sa i përket punës dhe angazhimit të saj në Gjirokastër, e në mënyrë të veçantë për projektin e “Bypass-it”.

Por sot pasdite ai ka mbajtur qëndrime krejt të kundërta, e madje duke vlerësuar punën e Kumbaros në qytetin e gurtë pas një vizite që ka bërë në kantieret e nisura në Gjirokastër.

Në mbledhjen e Akademisë së Arteve dhe Shkencave që u zhvillua sot pasdite në Gjirokastër, Moikom Zeqo si një prej pjesëmarrësve në këtë takim, shprehu vlerësime për restaurimin e Qafës së Pazarit, si dhe për disa ndërhyrje të tjera në pjesën historike.

Në vijm të fjalës së tij studiuesi i njohur la “porosi” që Gjirokastra të shihet me një vizion të posaçëm, duke marrë në konsideratë vlerat e jashtëzakonshme që mbart si qytet i UNESCO-s. Pjesëmarrës të tjerë në takim ishin edhe Isuf Kalo, Ksenofon Krisafi, Fatos Tarifa etj. /ArgjiroLajm.net/

Share.

Leave A Reply

Copyright © 2014 Kercova.info | Powered by AlbHosting.com